Jdi na obsah Jdi na menu

Kvantita našich rekordů v mezinárodní umělecké soutěži Allegro 2024!

22. 1. 2024
V sobotu 20. a v neděli 21. ledna 2024 se našich jedenáct sólistů a 3 komorní soubory (největší počet soutěžících od jednoho učitele) zúčastnilo mezinárodní umělecké soutěže Allegro 2024 v překrásném prostředí Kaiserštejnského paláce v Praze na Malé Straně.
Letos byla porota (s předsedou - renomovaným skladatelem a dirigentem Janem Kučerou) velmi přísná, udělovala kromě nejmladší kategorie vždy pouze jedinou 1. cenu v kategorii, což byla v této hojně obsazené soutěži opravdu hodně tvrdé! 
Soutěž Allegro je totiž navíc mezioborová, kdy žestě soutěží s klavíry, smyčci, dřevy a letos dokonce i se dvěma úžasnými harfenistkami z Gymnázia a Hudební školy hlavního města Prahy.
1. ceny s krásnými dárkovými Legy získali všichni naši nejmenší - Gabriela Bičíková, Samuel Češka, Rozálie Hetmánková a Linda Zelenková. 
1. cenu vyhráli i sólistka Kristiana Barvíková, trio Pardubické trumpeťandy a duo Vivat iuventus, ti všichni s cenou Umělecký anděl!
Druhé ceny získali sólisté Matěj Líbal, Radka Lukešová, Thea Čiháková a Ludmila Doleželová a duo našich teenagerů Trumpeťáci.
Třetí cenu obdrželi trumpetistka Emma Švábová a tenorista Matyáš Zelenka.
Matěj Líbal dostal i Zvláštní cenu za interpretaci. Těchto cenných zvláštních cen bylo uděleno minimum! 
Pan učitel Roman Faltys získal jako jediný pedagog celé soutěže zvláštní cenu - Diplom za inspirativní pedagogické vedení.

 ALLEGRO-2024 1.-5. KATEGORIE.docx

 
faltys.jpglibal--interpretace.jpgpar.-trumpetandy.jpgbarvikova.jpgvivat-iuventus.jpgbicikova.jpghetmankova.jpgceska.jpgzelenkova.jpgtrumpetaci.jpglukesova.jpglibal.jpgcihakova.jpgdolezelova.jpgsvabova.jpgzelenka.jpg

20240120_082446_02.jpg

1.-kategorie.jpg

2.-kategorie.jpg

kolaz--.jpg

trumpetandy-2.jpg

6.-lategorie.jpeg